Kje (in kako) kupujete WordPress teme?

+3 glas.
ThemeForest? Template Monster? Kateri posrednik WordPress tem je vaš najljubši? Jaz sem nekaj tem kupila od freelancerjev, čeprav se moraš kar precej namatrat, da dobiš kej pametnega in it googlat daleč naprej od 5. strani :)

Kaj pa vam je najbolj pomembno, ko kupujete temo? Ocena? Število nakupov? Primernost glede na projekt ali ste bolj za multipurpose?

5 Odgovori

+1 glas
Jaz kar sem kupoval, sem večina do sedaj kupil na Themeforest.

 

Ko kupujem pogledam kakšen support nudi developer, kakšni so komentarji pod temo.

Če kupim, kupim za tekoči projekt, ampak ponavadi se jo dela "na roke", če je budget seveda.
+1 glas

Tako kot pri vseh stvareh, tudi pri WordPress temah zagovarjam Open Source oz. Free Software. Najboljše teme so Free teme, ki so objavljene na https://wordpress.org/themes in pa teme, ki jih najdete na githubu, še posebno tiste, ki imajo veliko forkov (to pomeni, da za njihovo kvaliteto skrbi veliko različnih programerjev, kar je garancija za kvaliteto in varnost kode).

Če imate zelo specifične potrebe, potem je bolje, da najamete developperja, ki vam bo naredil temo po vaših željah, kot da najprej plačate za temo, potem pa plačujete še nekoga, ki vam bo kupljeno temo prilagodil.

Ko kupujete temo, vedno kupujete mačka v žaklju, kajti šele ko boste kodo že plačali, boste videli kako je tema narejena in mnoge "premium" teme, ki izgledajo super so narejene katastrofalno, vključujejo kup nepotrebnih pluginov ipd.

Priporočam ogled videa predavanja Davida Klasinca na enem od Wordpress Meetupov na to temo:

http://video.kiberpipa.org/professional_wordpress_themes_your_worst_nightmare/

(zvok je žal na začetku nekoliko slabši)

"Ko kupujete temo, vedno kupujete mačka v žaklju, kajti šele ko boste kodo že plačali, boste videli kako je tema narejena in mnoge "premium" teme, ki izgledajo super so narejene katastrofalno, vključujejo kup nepotrebnih pluginov ipd."

Se ne bi mogla bolj strinjat. Z vsemi plugini in 1500 možnostmi, ki ti jih taka tema ponudi, na koncu ne veš kaj narest in vse skupaj stoji (govorim iz osebnih izkušenj :) ), poleg tega pa velike večine tistih super pluginov, ki jih dobiš zraven, ne potrebuješ.

Zato, ko kupujem temo, iščem zelo specifično glede na potrebe in se na veliko izogibam takim, ki ponujajo zraven 100 pluginov for free... Potem imaš lahko dejansko vse hitro vzpostavljeno.

Seveda pa je vse odvisno od budgeta :)
+1 glas
ThemeForest, ampak kot je že gregor povedal, je v njih dosti nepotrebnih pluginov in nasploh ostale kode, ki upočasnjujejo delovanje strani, prav tako varnostne luknje.

Bolj me zanima če kdo v sloveniji prodava teme, ker raje kot na themeforestu bi videl domač proizvod in ga seveda tudi kupil.

Res pa je da nisem nikoli šel po themeforestu pa pogledal če je kak slovenski dev. ali team gor in že prodava/-jo teme...
Proteus themes je slovenski dev team na Themeforest. Odlični, priporočam http://themeforest.net/user/ProteusThemes
+1 za Proteus! Njihove teme so res med najboljšimi, pa sem jih kupil in preizkusil že malo morje.
Sicer so še eni slovenci, samo nimam izkušenj z njimi: http://premiumcoding.com/
Če ima kdo kaj za pristavit na to temo, lepo prosim. Lahko, da so tudi v FB skupini, sam nimam pojma :)
+1 ProteusThemes. Uporabljam njihovo temo, top support.
0 glas.
Tudi jaz največ kupujem na ThemeForest-u.
Vedno najprej pogledam najbolj popularne teme, kolikokrat so jo kupili in pa mnenja uporabnikov. Sam več ali manj uporabljam teme X in pa BE.
0 glas.
Torej večinoma kopujete teme po projektih in nimate "premium računov", s katerimi bi imeli na razpolago 50+ tem itd...?
Sam sem izdelal do zdaj 3 strani, za katere sem prejel cca 150-250 eurov (študentsko plačilo). Da bi za vsako temo plačal na ThemeForestu 50 eur in imel 100 eur zase, kupljene teme pa ne bi smel več uporabit na drugih straneh, se mi skoraj ne splača.
Kaj menite o nakupu premium računa na straneh ala http://www.elegantthemes.com/, https://mythemeshop.com/ itd..
Katerega ponudnika bi priporočali?
Hvala in lep pozdrav

Dobrodošli na Wpslovenia Q&A, kjer lahko postavite vprašanje strokovnjaku ali le izmenjate mnenja.

Če ste našli ali prejeli pravi odgovor na svoje vprašanje ne pozabite vprašanja in odgovora označiti s +1. Hvala!

...